MAHURANGI PAINTING STUDIO

MAHURANGI PAINTING STUDIO - NOEL LANE ARCHITECTS SENIOR ARCHITECT TOM ROWE2011

  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
  • MAHURANGI PAINTING STUDIO
Located behind an existing house this project is a small studio space for painting and periodic accommodation. The studio is orientated south to take advantage of soft subtle natural lighting and high level windows to the north provide daylight and levity to the roof. East-West windows capture views of the sea and evening light. The studio design follows the language of the original dwelling. A roof drifts over a series of walls and hovers with a certain magnetism to the concrete terraces below. A lower dark cedar weatherboard box locks into the concrete and glass structure and the weatherboards return inside delineating the box in relation to the interior The studio was designed by Architect Noel Lane with Tom Rowe as a senior architect involved with detail documentation through to construction and completion.